6. maaliskuuta 2014

Missä mennään?

Pikaisia keväänodotuskuulumisia täältä Välimeren rannalta! Olemme viettäneet tämän lukuvuoden kakkoskodissamme Espanjan auringon alla. Tulimme tänne elokuussa 2013, muuttokuormana 2 aikuista, 2 lasta ja 5 matkalaukkua. Takaisin koto-Suomeen lennellään touko-kesäkuussa. 

Päivät kuluu tällä hetkellä tasapainoillen omien töiden, loppusuoralla olevan pro gradu -tutkimustyön ja perheenäidin arjen välillä. Oma työaika määräytyy tiukasti lasten koulu- ja kerhoaikojen mukaisesti. Käytännössä aktiivinen työaika on näin ollen puolet totutusta. Toisaalta, onhan täälläoloaikana ihana tehdä muutakin, kuten nautiskella puolipäiväsapatista ja auringonotosta, ja kerätä voimia tulevaan. 

Pieniä paineita aiheuttaa maisteritutkinnolle asettamani aikatavoitteet ja valmistumisaikataulut. Tutkimuksen aiheena on tekstiilialalla työskentelevän muotoilijan urakehitys ja siihen vaikuttavat tekijät. Aiheeni ja tutkimustyöni on saanut osakseen positiivista kiinnostusta myös valtakunnallisten muotoilujärjestöjen ja tekstiiliteollisuuden toimijoiden tahoilta. Laaja kiinnostus muotoilijatutkimusta kohtaan antaa positiivista potkua sen tekemiseen ja osoittaa aiheen olevan mielenkiintoinen. 

Opiskelujen lisäksi asiakkailta tulleet toinen toistaan mielenkiintoisemmat suunnittelutoimeksiannot ovat pitäneet arjen mukavan kiireisenä. Kalenteri täyttyy pikkuhiljaa erinäisistä deadlineistä, joten on mukava kun tietää, että työt odottaa tekijää myös Suomeen tulon jälkeen.

Luovuus pääsee täällä valloilleen, kun antaa itselleen aikaa olla tekemättä mitään ja tutkii kulkiessaan kaikkea mahdollista ympärillä näkyvää. Luonnoskirja täyttyy ideoista, joista jatkossa muotoutuu Ellenin toiminta, yrityskuva, tuotteet ja tulevaisuus. Niistä kerron sitten enemmän tuonnempana :)


Nähdään parin kuukauden päästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti